Pisarniško opremo je treba vsake toliko časa močno osvežiti. Ne nujno zato, ker stara ne omogoča več učinkovitega dela, temveč tudi zato, ker osveženo delovno okolje pozitivno vpliva na počutje in storilnost delavcev. Za funkcionalno in vizualno preobrazbo pisarne lahko poskrbimo na različne načine.

Domiselno pisarniško pohištvo

Pohištvo sodi med najpogosteje uporabljano pisarniško opremo. Pisalni stoli so na primer v uporabi praktično neprestano. To pomeni, da imajo veliko potenciala za posrečene spremembe, a predstavljajo tudi določeno tveganje, če novo pohištvo ni primerno. Zato se pisalni stoli redkeje menjujejo, če se, pa mora biti nadgradnja konkretna. Nekateri drugi kosi pohištva in opreme nudijo več priložnosti za osvežitev namembnosti in podobe. To so pisalne mize, pa tudi omare in drugi kosi, pri katerih ni tako pomembno, da so kot uliti za vsakega delavca posebej. Tako pisalni stoli kot drugo pohištvo pa se mora seveda zamenjati v primeru, da nadgradnja prinaša nove zaželene funkcionalnosti ali druge občutne prednosti.

Podoba pisarne

Za podobo pisarne poleg pohištva poskrbijo še vsi drugi elementi prostora. Veliko spremembo gotovo naredijo steklene stene, ki so zelo priljubljene v sodobnih pisarnah. Predelne stene so nadvse uporabne in praktično nepogrešljive za razločevanje velikih poslovnih prostorov, v tej vlogi pa se steklene stene s svojimi edinstvenimi lastnostmi še posebej dobro obnesejo. Čeprav prostor uspešno ločujejo, ga namreč tudi odpirajo in osvetlijo, s tem pa zmanjšajo občutek utesnjenosti in gotovo sproščajo delavce, ki v pisarni preživijo cel delovni dan. Steklene stene so v nekaterih primerih morda kar drastičen ukrep, je pa na tem področju na voljo še kar nekaj bolj neopaznih sprememb.