Veliko je govora o pohištvu in opremi v mladinskih in otroških sobah, tako da se pogosto kar nekoliko zapostavlja vizualna podoba prostora. Ne mislimo le na dekoracijo, temveč na usklajenost opreme, barve pohištva in zidov ter drugih površin. Vsekakor je tudi dovršena podoba otroške oziroma mladinske sobe pomemben košček mozaika, ki naredi prostor res domač in prijeten za uporabo.

Izdelava po naročilu dopušča največ svobode

Otroške sobe po naročilu gotovo nudijo največ možnosti glede oblikovanja in dekoracije prostora. Čeprav so tudi mnoge otroške in mladinske sobe iz redne ponudbe atraktivno obarvane in zelo lepo usklajene, ponuja izdelava po naročilu na tem področju bistveno več.

Treba pa je paziti, da nove možnosti tudi pametno izkoristimo. Kaj hitro se namreč lahko zgodi, da s prilagajanjem podobe vsakega elementa posebej pokvarimo celoten vtis končanega prostora. Otroške sobe po naročilu to dopuščajo, zato je treba k opravilu pristopiti previdno.

Upoštevajmo želje otroka

Otroške sobe po naročilu omogočajo tudi to, da povsem upoštevamo želje otroka. A pri oblikovanju vizualne podobe prostora niti ni tako pomembno, da to upoštevamo že takoj pri načrtovanju prostora in izbiri opreme. Z zamenjavo dekoracije lahko namreč na hiter in enostaven način povsem spremenimo vtis, zato nikoli ni prepozno za to, da prisluhnemo željam otroka.

Starejši kot so stanovalci, več svobode jim lahko prepustimo pri dekoraciji svoje sobe. Zato so mladinske sobe običajno že povsem prepuščene željam mladostnikov, kar je zelo očitno že če le na hitro pokukamo v notranjost. Pazimo le, da dekoracija ne vpliva na funkcionalnost prostora.