Problem sodobnih spalnic je pogosto v tem, da so preveč opremljene. Takšni nevarnosti je izpostavljena predvsem otroška soba po meri, pri kateri lahko izbiramo raznoliko opremo in jo prilagajamo svojim željam. Tudi običajne spalnice po meri so dovzetne za takšne napake. Če imamo možnost, namreč pogosto izberemo preveč opreme. Češ, da bo gotovo kdaj prišla prav, čeprav v spalnici poleg nekatere obvezne opreme skorajda ne potrebujemo drugega.

Otroška soba po meri

Otroške sobe sicer predstavljajo precejšen izziv pri opremljanju. Vsekakor je treba zagotoviti, da ima otrok na voljo prav vse, kar potrebuje za prijetno in zdravo odraščanje. Med obvezno opremo takšne sobe se seveda uvršča v prvi vrsti postelja, ki je absolutno nepogrešljiv element prostora (razen, če je otroška soba ločena od posebne spalnice). Že pri sami postelji bi lahko na dolgo in široko pisali o različnih lastnostih, ki so primerne za takšno uporabo, a v vsakem primeru gre za nepogrešljiv element. Povsem enako velja za omaro, mizo in stol, mlajši otroci pa bodo imeli tudi kak igralni kotiček. Nadalje otroška soba po meri omogoča še izbiro mnogih drugih elementov, za katere pa moramo dobro premisliti, če jih potrebujemo.

Spalnice po meri

Odrasli so pri spalnicah pogosto še bolj zahtevni kot otroci, čeprav običajno potrebujejo celo manj opreme. Spet je v ospredju seveda postelja, potrebujemo pa še omaro. Med raznimi drobnarijami in pohištvom se dobro obnese kakšna nočna omarica ter morda kak kos za priročno shranjevanje in pospravljanje predmetov in najpogosteje uporabljanih oblačil. Spet tudi spalnice po meri nudijo izbiro številnih drugih elementov, ki lahko hitro vodijo v prenatrpanost prostora. Najbolj pametno je spalnico ohraniti kar se da čisto in prazno, nenazadnje gre za prostor, v katerem spimo. Najbolje je, da druge dejavnosti preselimo v druge prostore, kamor tudi postavimo ustrezno opremo.