Morda bi se zdelo, da so selitve na krajših relacijah enostavnejše in cenejše kot kakšni zahtevnejši projekti te vrste, a vse je odvisno od primera. Tudi kratke razdalje prinašajo določene izzive, s katerimi moramo opraviti, če želimo vso svojo opremo uspešno premestiti na novo lokacijo. Prav zato ponujajo selitveni servisi tudi tovrstne storitve, ki niso nujno cenejše in hitrejše.

Za selitveni servis Ljubljana cenik razkriva, da so cene primerljive z drugimi selitvenimi storitvami. Odvisno je sicer, za katerega ponudnika in za katero ponudbo se odločimo. Pogosto se projekti na krajših relacijah plačajo na uro, kaj je v ceno vključeno pa je povsem odvisno od ponudbe. Nekateri ponudniki opravijo kompletno storitev, drugi ponujajo samo transport. Za selitve znotraj mesta bo prišla verjetno v poštev predvsem pomoč pri razstavljanju in prenašanju stanovanjske opreme, še posebej, če je treba tovor prenašati po stopniščih in ozkih hodnikih stanovanjskih blokov.

Selitev v lastni režiji

Ker nimamo opravka z velikimi razdaljami, je v nekaterih primerih transport opreme možen tudi v lastni režiji. S tem odpravimo stroške, ki jih nalaga za selitveni servis Ljubljana cenik njihovih storitev, vse opravke pa lahko uspešno opravimo kar sami. Spet pa je to odvisno od primera – če gre le za transport pohištva, ne bo večjega izziva. A opremo je treba tudi prenesti iz stanovanja in montirati na novi lokaciji, poleg tega imamo pogosto opravka z občutljivejšimi predmeti. Da ne omenjamo dejstva, da za vso opremo v avtu ne bo prostora, treba se bo poslužiti drugega vozila.

Ker vključuje za selitveni servis Ljubljana cenik tako vozilo kot selitvene mojstre, je v večini primerov bolj smiselno koristiti pomoč profesionalcev. To ne pomeni, da selitve v lastni režiji niso mogoče, a sami ne moremo zagotoviti uspeha, prav tako ne moremo primerno zavarovati občutljive opreme. Selitveni servis zagotavlja odlične rezultate in brezskrbno selitev.