Z zagotovostjo lahko trdimo, da lesene stopnice v našem domu ali izven njega poskrbijo za izjemno prijetnost in tudi domače vzdušje, ki ga na primer nikakor ne moremo doseči z uporabo drugih materialov pri izdelavi tega zelo pomembnega kosa pohištva. 

Lesene stopnice so lahko narejene iz najrazličnejših vrst lesa, med katerimi so nekoliko bolj priljubljene tiste, ki so narejene iz hrasta, češnje in javorja. Med klasičnimi vrstami lesa pa sta v ospredju bukev in smreka. 

Lesene stopnice se delijo na več vrst. Med njimi so na primer samonosilne stopnice z leseno konstrukcijo, samonosilne stopnice s kovinsko konstrukcijo, tretji tip pa se imenuje obloga betonskih stopnišč z lesom. 

Lesene stopnice morajo vsekakor sovpadati tudi z ostalimi kosi in elementi pohištva, ki se nahajajo v bližini. Zelo pogosto se ujemajo z vrati in okni doma. Pomembna je tudi ograja stopnišča, ki je prav tako lahko narejena iz najrazličnejših vrst materialov. 

Lesene stopnice po meri 

Pri nas je veliko dobrih ponudnikov, ki vam lahko naredijo leseno stopnice po meri. Njihovo ponudbo lahko že kar sedaj preverite kar po spletu. Na spletnih straneh boste lahko občudovali že narejene izdelke oziroma lesene stopnice, ki vas bodo najverjetneje prevzele in se boste kaj kmalu odločili zanje. 

Ko si boste med številnimi ponudniki uspeli izbrati najboljšega, vam bo ta po dogovoru prišel na dom izmerit vse potrebno, nato pa se bo lotil izdelave stopnic. Vsekakor pa se boste z njim usedli že pred merjenjem in mu povedali, katere vrste stopnic si želite. Pogovor naj se osredotoči tudi na ograjo, ki jo verjetno tudi predvidevate, razen če si nameravate postaviti lesene stopnice brez ograje. 

Lesene stopnice bodo vaš dom karakterno preoblikovale, saj ga bodo naredile domačega in prijetnega, tako za vas kot tudi vaše domače in najbližje, ki vas pogosto obiščejo.