Obnova dimnika je proces, ki ga skrbno in načrtovano opravijo izbrani mojstri. Dimnik lahko obnovimo na več načinov. Ena izmed možnosti je, da v celoti posujemo že izdelani dimnik in začnemo postavljati novega. To je najbolj dolgotrajna metoda, ki nas bo tudi največ stala. Vsekakor se veliko posameznikov še vedno najraje odloči za zidan tip dimnika.

Obnova dimnika pa je seveda lahko tudi veliko bolj hitra in predvsem veliko bolj poceni. Stari dimnik lahko saniramo z inox tuljavo. To pomeni, da v že narejeni dimnik strokovnjaki vstavijo novo cev, ki je izdelana iz nerjaveče pločevine. Če mojstri pri delu ugotovijo, da je v obstoječem dimniku preozka odprtina, jo bodo enostavno razširili z brušenjem.

Obnova dimnika je na tak način izredno hitra in enostavna. Takšni dimniki ustrezajo vsem zahtevnim standardom in so primerni za vsak dom. Primerni so za vse novejše kurilne naprave, ki delujejo s poudarkom na boljšem izkoristku in na nižji temperaturi plinov. Po obnovi ne bomo imeli več težav s kondenzom, ki s včasih predstavljal veliko težavo za vsak dimnik.

Vratca za dimnik nam omogočajo čiščenje dimnika

Vratca za dimnik morajo biti nameščena na dnu dimnika. Takšna vratca nam bodo omogočala kakovostno čiščenje, ki ga bomo morali izvesti pred začetkom kurilne sezone in po končani kurilni sezoni. Vsak dimnik mora biti ustrezno očiščen, saj nam to zagotavlja njegovo varno delovanje.

Vratca za dimnik poskrbijo, da bo dimnikar dimnik lahko ustrezno očistil po celotni dolžini cevi. V kolikor pa imamo izredno visok dimnik, bomo takšna vratca morali namestiti tudi na podstrešju. Le tako bomo dimnikarju omogočili natančen dostop do vseh saj, ki se tekom kurilne sezone nabirajo znotraj dimnika.

Vratca za dimnik morajo biti izdelana iz ognjevarnega materiala, da jih bomo vedno varno uporabljali. Vsekakor pa jih ne bomo smeli vgrajevati v dnevne prostore, saj bi tako lahko ogrozili svoje zdravje.